Rouwvervoer

Het afscheid begint vaak, onuitgesproken, met de rouwstoet. Het vervoer kan een persoonlijk tintje hebben, en daarmee kleur geven aan het afscheid. Wat betreft het vervoer zijn er tal van mogelijkheden om uw dierbare een mooie laatste rit te bezorgen.

Samen met u en uw gezelschap wordt de overledene vervoerd naar zijn of haar laatste rustplaats. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een traditionele, klassieke rouwauto, die met een zachte motor het grind op komt rijden. U kunt echter ook denken aan sierlijke koetsen met witte paarden die de stoep voor het huis van uw dierbare verlaten. Een Volkswagenbusje, boerenkar, touringcar of motor met zijspan zijn slechts enkele andere opties.

Rouwstoet

Wat betreft de rouwstoet met de nabestaanden zijn er eveneens verschillende mogelijkheden. Traditioneel volgen de nabestaanden de rouwauto naar de afscheidslocatie. Als u uw dierbare echter met meerdere mensen wilt begeleiden, dan is er eventueel ook plaats in de rouwauto voor bijrijders. Of u gaat bijvoorbeeld per uitvaartbus of uitvaartboot. U kunt ook kiezen voor een wandelende stoet met dragers, of, indien dat past bij de wensen van de overledene, voor een stoet met motoren of een stoet van vrachtwagens.

Uitvaart per boot

Heeft u gekozen voor een afscheidslocatie die is omringd door water, of een locatie die ligt aan het water? Dan is een uitvaart per boot een bijzondere optie. Uw dierbare wordt dan over het water naar de begraafplaats, het crematorium of andere afscheidslocatie gebracht. Hierbij neemt uw samen met uw gezelschap op de boot plaats, zodat het een fijn en knus samenzijn wordt.

Wensen bespreken

Wat betreft de vervoersmiddelen zijn er eigenlijk geen beperkingen. Wij denken graag met u mee. Samen bekijken we wat er mogelijk is en wat het beste past bij uw dierbare, en de eventueel door hem of haar uitgesproken wensen.

Heeft u vragen over rouwvervoer?

Bel 0180-745745 of mail naar info@kuipers-pikart.nl.