Locatie uitvaart

De sfeer van de locatie en de omgeving zijn bepalend voor het afscheid. Daarom is het belangrijk dat u genoeg tijd neemt om u te oriënteren op een afscheidslocatie. Wij kunnen u helpen bij het maken van een zorgvuldige keuze die goed bij u en bij uw gezelschap past.

Uitvaartlocaties

Wat betreft locaties zijn er vele opties. Zo zijn er in ons uitvaartcentrum verschillende faciliteiten waarbinnen u de volledige ruimte heeft om het afscheid naar eigen wens aan te kleden. In onze rouwkamer kunt u bijvoorbeeld samenkomen met uw gezelschap, voor een geborgen en intiem afscheid. Onze aula biedt de ruimte om afscheid te nemen met alle familie, vrienden, kennissen en andere dierbaren. Verder is het mogelijk om invulling aan het afscheid te geven in het crematorium. Wilt u liever afscheid nemen op een andere locatie dan ons uitvaartcentrum of het crematorium? Dan zijn er nog tal van andere plekken waar wij een passende en persoonlijke sfeer kunnen creëren.

Oase van rust

Het zal u verrassen hoeveel mogelijkheden er zijn om binnen een stedelijke omgeving een oase van rust te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een intiem afscheid op een groen, idyllisch landgoed gelegen aan de rand van de stad. Hier kunt u, tussen de bomen, het groene gras en de zingende vogels, met uw dierbaren samenkomen. De dienst zou bijvoorbeeld plaats kunnen vinden in een binnenruimte bij de knisperende openhaard, of op de overkapte veranda met vuurplaats. Bij mooi weer kan de afscheidsdienst ook buiten plaatsvinden, net zoals het samen napraten. Midden in de rustige boomgaard kunt u in alle privacy samen herinneringen ophalen en een toost uitbrengen op het leven.

Frisse buitenlucht

Het strand, een landhuis aan het water of een bosrijke omgeving in de geboortestreek zijn andere opties. Hier heeft u alle ruimte, tijd en vrijheid om samen met uw dierbaren in de frisse buitenlucht afscheid te nemen.

Binnendienst

Wilt u liever een binnendienst, zodat u er zeker van bent dat het weer het afscheid niet belemmert? Dan zijn er genoeg andere locaties waar het afscheid naar uw wensen en die van uw dierbaren kan worden ingekleurd. Denk bijvoorbeeld aan de monumentale Bethelkerk of de Dorpskerk. Maar het afscheid kan bijvoorbeeld ook plaatsvinden in de voetbalkantine, uw trouwlocatie, het theater, de huiskamer of stamkroeg. Net als bij de locaties in een binnenruimte, kan er bij de buitenlocaties ook voor goede akoestiek worden gezorgd. Zo kan er eventueel ook livemuziek plaatsvinden. Als uitvaartbegeleider denken we graag met u mee bij het kiezen van een geschikte locatie en alles wat daarmee te maken heeft.

Heeft u vragen over uitvaartlocaties?

Bel 0180-745745 of mail naar info@kuipers-pikart.nl.