Kisten uitvaart

Of het nu gaat om een crematie of een begrafenis, er zijn veel mogelijkheden wanneer het gaat om de kist. Kisten zijn er in allerlei variaties en verschillende soorten materiaal. Van eenvoudig en sober, tot luxe en uitgesproken. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een klassieke, matglanzende houten kist in zwart of wit. Of voor een model met sierlijke handgrepig.

Wist u dat een kist helemaal niet rechthoekig hoeft te zijn? Zo bestaan er tegenwoordig ook prachtige met de hand gemaakte kisten in een ronde vorm. Een andere bijzondere vorm van een kist is de baar. Dit is een zogenoemde ‘zachte’ kist, gemaakt van stro, vilt en katoen. Wij werken met meerdere leveranciers, waardoor er altijd een kist zal zijn die past bij uw wensen.

Kist met een persoonlijke tint

Wilt u de kist van uw dierbare een persoonlijke tint geven? Ook dan kunnen we u tips geven. Zo is het heel eenvoudig om een standaardkist te voorzien van een beschildering. U kunt naar eigen smaak, eventueel met andere dierbaren, de kist beschilderen. Dit kunt u doen naar eigen smaak, eventueel samen met de andere dierbaren, beschilderen. Dit laatste kan zelfs een mooi onderdeel zijn van het afscheidsritueel. Hierbij kunt u bijvoorbeeld iedereen die afscheid komt nemen in de gelegenheid stellen een tekening of persoonlijke boodschap achter te laten op de kist. Ook voor kinderen is het beschilderen van de kist een mooie manier om afscheid te nemen. Zij kunnen bijvoorbeeld hun handafdruk op de kist te zetten, in verschillende kleuren.

Kist beschilderen

Als u liever iemand anders inschakelt om de kist mooi te maken en te personaliseren, dan kan dat natuurlijk ook. Zo kunt u ook een bestaande print (in zwartwit of kleur) uitkiezen, en die op de kist laten afdrukken. Verder is het mogelijk om de kist te laten bedrukken met mooie spreuken en quotes, foto’s (uit het leven) van uw dierbare, of een symbool dat refereert naar zijn of haar karakter of belangrijke elementen uit zijn of haar leven. Ook het inhuren van een professionele kunstenaar om de kist te beschilderen is mogelijk.

Mogelijkheden

Binnen de grenzen van de wettelijke bepalingen waaraan de kist moet voldoen (onder andere dat deze gemaakt moet zijn van natuurlijk materiaal), zijn er vele opties. Hierover denken wij heel graag met u mee.

Heeft u vragen over kisten?

Bel 0180-745745 of mail naar info@kuipers-pikart.nl.