Bloemen uitvaart

Wel of geen bloemen bij een uitvaart? Dat hangt vaak van de wens van de overledene af. Er zijn verschillende soorten bloemstukken waar u op een uitvaart gebruik van kunt maken. Vaak kan de lokale bloemist een prachtig rouwbloemstuk voor u verzorgen.

Rouwbloemen

Voor nabestaanden is het leggen van een bloemstuk of een rouwboeket een persoonlijke manier om afscheid te nemen van hun dierbare. De meeste rouwboeketten worden dan ook neergelegd door familie en vrienden van de overledene. De keuze voor een bloem, kleur en samenstelling van een rouwboeket is heel persoonlijk voor u. Vaak speelt de symboliek van de soort bloem en kleur een belangrijke rol in de keuze voor een bepaald boeket. U kunt hierbij denken aan een klassiek boeket met een ingetogen kleur als wit. Maar een groot bloemstuk in de favoriete kleuren van uw dierbare, van geel en oranje tot roze en paars, kan ook prachtig zijn. Daarnaast kan het seizoen meespelen bij de keuze van een bepaald soort bloem, bijvoorbeeld pioenrozen in de lente, zonnebloemen in de zomer, chryanten in de herfst en kerstrozen in de winter.

Rouwboeketten

Rouwboeketten zijn er in verschillende vormen en maten. We zetten een aantal mogelijkheden voor u op een rij:

  • Rouwkrans: in verschillende figuren, maten en kleuren. Gewoon rond of in de vorm van een hart. De krans komt in een houder op de kist te staan of wordt plat neergelegd.
  • Rouwstuk: het rouwstuk is een boeket dat vaak op de kist wordt geplaatst. Denk hierbij aan een langwerpig, rond of minimalistisch boeket.
  • Composiet boeket: honderden bloemblaadjes worden aan elkaar gelijmd. Het resultaat vormt één prachtige bloem.
  • Grafkrans: een krans om bij de steen of op het graf te leggen. Deze kan in een bepaalde vorm gemaakt worden, met of zonder herinneringslinten.
  • Losse bloemen: het is een mooi gebaar om bloemen of bloemblaadjes in het graf te gooien wanneer de kist is gezakt.

Bloemen voor de overledene

Vaak worden er kleine bloemen meegenomen naar een uitvaart door de bezoekers. De bloemen worden dan neergelegd op de kist van de overledene. Als nabestaande kunt u er voor kiezen om hier aandacht aan te besteden op de rouwkaart. U kunt daarop vermelden of bloemen gewenst zijn, en wat de favoriete bloem van de overledene was.

Heeft u vragen over rouwbloemen of rouwboeketten

Bel 0180-745745 of mail naar info@kuipers-pikart.nl.