Uitvaart vooraf regelen

Het is vaak niet makkelijk om te praten over je eigen uitvaart, maar het vastleggen van je wensen brengt veel voordelen met zich mee. Een voorbespreking geeft vaak helderheid en rust. Tijdens dit gesprek luisteren wij naar uw ideeën, geven aan wat de wettelijke regels zijn en leggen daarna alle afspraken vast. De voorbespreking is bij Kuipers & Pikart altijd vrijblijvend en zonder kosten.

Wensenlijst

In een wensenlijst kunt u afspraken vastleggen over opbaren, wel of geen kist, begraven of cremeren, welke begraafplaats, de uitvaart, de muziek en de sprekers. Ook wanneer u speciale wensen hebt, kunt u deze noteren op uw wensenlijst. Zo weet u zeker dat straks uw uitvaart verloopt zoals u dat wenst.

Testament

Een testament is een document waarin iemand notarieel vastlegt wat er bij overlijden moet gebeuren met zijn of haar nalatenschap. Iedereen die overlijdt, laat iets na. Dit kunnen bijvoorbeeld geld, schulden, spullen of dieren zijn. In het testament staat hoe de erfenis verdeelt is en wie de executeur is. Om een testament te maken, moet u in ieder geval 16 jaar of ouder zijn. Een andere eis is dat u handelingsbekwaam bent. Dit betekent dat u in staat bent om uw eigen wil te bepalen.

Wilsbeschikking

In een wilsbeschikking maakt u uw wensen rondom uw uitvaart kenbaar. Een handtekening maakt een wilsbeschikking rechtsgeldig. Iedereen vanaf 16 jaar mag  een wilsbeschikking opstellen. Wij helpen u graag bij de samenstelling van dit document en behartigen uw belangen.

Codicil

Zonder een notaris kunt u zelf een beperkt aantal zaken op papier zetten. U mag uw uitvaartwensen en de verdeling van inboedelspullen en sieraden in een zelfgeschreven document vastleggen. Dit document noemen we een codicil. Een codicil is rechtsgeldig als u het zelf met de hand geschreven heeft en er een datum en uw handtekening op staan. Geld nalaten of erfgenamen aanwijzen mag niet in een codicil.

Wilt u vrijblijvend een afspraak maken voor meer informatie?

Bel 0180-745745 of mail naar info@kuipers-pikart.nl.