Uitvaart opties

De tijd van enkel traditionele uitvaarten ligt al geruime tijd achter ons. Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om op traditionele wijze de uitvaart te verzorgen, maar door de vele opties is ook steeds meer mogelijk. Hierdoor krijgt de uitvaart een persoonlijk karakter en wordt deze als bijzonder ervaren. Uw uitvaartbegeleider adviseert u in uw keuzes en zal al het mogelijke doen om de uitvaartwensen te vervullen. Hieronder vindt u een opsomming.

Kaarten & advertenties: Het sturen van rouwkaarten en/of het plaatsen van rouwadvertenties heeft vaak enige haast om ervoor te zorgen dat iedereen tijdig op de hoogte wordt gebracht. De uitvaartbegeleider heeft een ruime collectie voorbeelden van kaarten. Natuurlijk kunt u ook een eigen ontwerp aanleveren. Daarnaast kan hij ervoor zorgen dat de advertentie voor de krant opgemaakt en geplaatst wordt.

Bloemen: Wel of geen bloemen? Het hangt vaak van de wens van de overledene af. Vaak kan de lokale bloemist een mooi rouwbloemstuk voor u verzorgen. Ook zijn er in de regio diverse bloemisten die gespecialiseerd zijn in rouwbloemstukken.

Dragers: U mag zelf uw dierbare begeleiden naar zijn of haar laatste rustplaats, maar u kunt dit ook door dragers laten uitvoeren. Kuipers & Pikart uitvaartzorg maakt gebruik van diverse dragers verenigingen binnen de regio. Hierdoor zijn wij in staat om de juiste dragers te leveren die passen bij uw wensen.

Kisten: De keuze van een uitvaartkist is heel persoonlijk. Kuipers & Pikart uitvaartzorg werkt met verschillende leveranciers waardoor er vrijwel altijd een uitvaartkist te vinden is die past bij uw wensen.

Multimedia: Uitvaartplechtigheden worden steeds persoonlijker. Het gebruik van multimedia raakt steeds meer ingeburgerd. Van het tonen van foto’s en filmpjes tot de complete metamorfose van de afscheidsruimte behoren vandaag de dag tot de mogelijkheden. Ook het “live” uitzenden van de uitvaartplechtigheid voor mensen die niet aanwezig kunnen zijn behoort tot de mogelijkheden.

Vervoer: De overledene kan met verschillende vervoersmiddelen van de ene naar de andere locatie worden gebracht. Traditioneel wordt vaak de rouwauto gebruikt, maar ook per koets, motor met zijspan of een touringcar behoren tot de mogelijkheden. Er zijn eigenlijk geen beperkingen. Uw uitvaartbegeleider kan u ook hierin adviseren.

Locatie: Van traditioneel in de aula van het crematorium of de begraafplaats tot aan de voetbalkantine of het theater. Maar ook de achtertuin behoort tot de mogelijkheid om een uitvaartdienst te houden, er zijn vele opties. Uw uitvaartbegeleider denkt graag met u mee.