Uitvaart regelen

Wat er allemaal bij een uitvaart regelen komt kijken wordt vaak pas duidelijk als het overlijden heeft plaatsgevonden. De uitvaartbegeleider begeleid u hierin. Steeds vaker wordt vooraf al duidelijk wat de wensen van de overledene zijn doordat de wensen door middel van de wensenlijst uitvaart kenbaar zijn gemaakt. Na de uitvaart is enige nazorg wellicht nog nodig om alles goed af te kunnen sluiten. Op deze pagina geven we meer informatie over al deze zaken.

Vooraf regelen

Steeds meer mensen denken na over hun uitvaart en leggen hun belangrijkste wensen vast. Wilt u dat ook? Maak dan een afspraak met Kuipers & Pikart Uitvaartzorg. We luisteren naar uw ideeën, geven aan wat de wettelijke regels zijn en leggen daarna de afspraken vast in een “wensenlijst uitvaart”.

Wat te doen na een overlijden

Wat komt er allemaal kijken na een overlijden? Wat heeft men nodig? Naar welke papieren wordt gevraagd? Op deze pagina vindt u een opsomming van zaken die na een overlijden direct van belang zijn. Volg deze checklist zoveel mogelijk om de uitvaart voor te bereiden.

Nazorg

Rouw kent 5 verschillende fases. Ontkenning, boosheid, het gevecht aangaan, depressie en aanvaarding. Voor veel nabestaanden begint de rouw pas echt na de uitvaart. De drukte is voorbij, maar het verlies blijft voelbaar.